Samen ontwerpen we jouw droomtuin

Geniet je van werken in de tuin? Of wil je liever een tuin met weinig onderhoud? Zit je graag in de zon of houd je meer van schaduw? Hebben de (klein)kinderen ruimte nodig? Zijn er huisdieren waarmee we rekening moeten houden? Een lage of juist hoge schutting? Veel plantenperken of bestrating? Wil je extra bergruimte of juist een mooie overkapping om te relaxen? Elke situatie is verschillend en iedereen heeft andere wensen en ideeën, maar de voornaamste vraag is altijd, ‘hoe wil jij straks van jouw tuin gaan genieten?’

Wij luisteren naar jouw verhaal en maken een tuinontwerp dat bij jouw persoonlijke situatie past. Een tuindesign helemaal afgestemd op jouw persoonlijke eisen en wensen. We houden in ons ontwerp natuurlijk ook rekening met de grootte en fysieke ligging van de tuin en het beschikbare budget.

Tuinontwerp

Stap 1: alles begint met een goed gesprek
Een eerste gesprek om kennis te maken. Kijken of het klikt. Als de klik er is beginnen we met het vaststellen van jouw eisen en wensen. Wanneer geniet jij van een tuin? Welke tuinelementen zijn belangrijk of zelfs een vereiste? Op basis van de grootte van de tuin en jouw wensen, geven we je een prijsopgaaf voor de kosten van het tuinontwerp.

Daarnaast is het fijn om in deze beginfase ook alvast indicatieve budgetten vast te stellen voor de aanleg, maar zeker ook het onderhoud van de tuin. Op deze manier sluit het ontwerp optimaal aan op jouw verwachtingen, nu en in de toekomst.

Stap 2: doorspreken van het tuinontwerp
Na goedkeuring van de kosten voor het ontwerp, beginnen we met het ontwerpen van jouw droomtuin. Op basis van ons eerste gesprek maken we dat tuinontwerp op maat. Het eerste ontwerp is een tekening op schaal met beplantingsvlakken, bestrating, waterpartijen, bebouwing, kortom het bevat alle grote elementen van een tuin.

De keuze tussen groen, bomen, steen, metaal, hout zijn nog relatief eenvoudig te maken. Moeilijker is de keuze tussen de oneindig veel verschillende soorten, uitvoeringen én het bijbehorende kostenplaatje. Wij bieden je alternatieven, geven duidelijk advies en helpen je de best passende keuze te maken. Wij hebben uitgebreide kennis van vrijwel alle planten, bomen en andere materialen die in tuinen gebruikt worden.

Naast het design maken we ook een compleet kostenoverzicht, zodat we weten of het tuinontwerp binnen het gestelde budget past. Onder andere het aantal tuinelementen, het materiaalgebruik, soort beplanting zijn van grote invloed op de kosten. Door samen te praten over de mogelijkheden vinden we vrijwel altijd een passende oplossing bij ieders wens.

Stap 3: definitief ontwerp met beplantingsplan en definitieve offerte
We spreken het gedetailleerde plan en offerte samen door. De offerte bevat een duidelijk overzicht van de kosten per kostenpost zoals grondwerk, materiaal en arbeid. De offerte bevat alle elementen voor de aanleg van jouw droomtuin, het is dus ook inclusief de gewenste overkapping, tuinhuis, berging, schutting, zwembad, vijver, beregening, … kortom wij verzorgen écht alles in en rondom de tuin.

Na akkoord op de offerte werken we het beplantingsplan uit. We bespreken jullie wensen, kleur, onderhoud en dergelijke. Belangrijk is om te zorgen dat de juiste plant op een passende plek komt te staan. We houden daarbij rekening met de grond, schaduw/zon, groeiwijze, bloei, kleur, … het is vaak een hele puzzel om een passend plan te maken. Gelukkig vinden we dit ontzettend leuk om te doen en hebben we door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan.

Stap 4: aanleggen van jouw droomtuin
Nadat de offerte en beplantingsplan is goedgekeurd krijg je van ons een planning wanneer we beginnen met de aanleg van jouw tuin. Achter deze link lees je meer.

Wil je graag meer weten of gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met me op, info@stefandouventuinen.nl of bel 06 4045 2771

Tot ziens, Stefan